M.M: NewsArchiveTemplate
NewsArchiveTemplate

Företagsnyheter

LKAB väljer Christian Berner AB för att säkerställa sin malmkvalitet

2015-06-25
LKAB väljer Christian Berner AB för att säkerställa sin malmkvalitet

Teknikföretaget Christian Berner AB levererar neddelare för neddelning av fuktig järnmalmsslig - krossad och anrikad malm - till LKAB Malmhamn i Luleå. Lösningen bidrar till bättre kvalitetskontroll av järnmalm som i sin tur leder till bättre järn- och stålproduktion.

Innan malmen skeppas tar man representativa prover som ska analyseras. För att få ett hanterbart prov och kunna genomföra en korrekt provtagning måste det neddelas. En av de stora utmaningarna är att kunna analysera och få en bättre kunskap om råvaran där kvalitet och fukthalt måste dokumenteras. För mycket fukt gör den farlig att skeppa.

Kravet ifrån LKAB var att kunna neddela fuktig järnmalmsslig då nuvarande neddelare var anpassad för torrt pulver.

Med Christian Berners teknik är detta möjligt då den nya neddelaren är konstruerad för att kunna hantera fuktig järnmalmsslig, därmed uppnås en mer korrekt provtagning. Neddelaren levererades i april och väntas vara i bruk i juni.

– Tack vare lång erfarenhet, kunskap och en bra produkt har vi möjlighet att erbjuda kvalitativa avancerade lösningar till våra kunder, säger Kurt Olofsson, Teknisk säljare på Christian Berner AB.

Christian Berner har funnits sedan 1897 och har samlat på sig en stor erfarenhet av att leverera avancerad teknisk produktionsutrustning till industrin.

– För att kunna leverera en produkt i världsklass så krävs en bra kvalitetskontroll. Neddelaren möjliggör detta genom att dela ned prover till en hanterbar mängd på ett representativt sätt, säger Niklas Bergvall, Kvalitetsingenjör på LKAB.

För ytterligare information kontakta:
Kurt Olofsson, Teknisk säljare, Christian Berner AB, tfn +46 (0) 31-336 69 22
E-post: kurt.olofsson@christianberner.com
www.christianberner.se

TopContent: Link (7349)
Default.Master