M.M: NewsArchiveTemplate
NewsArchiveTemplate

Företagsnyheter

Semper förbättrar sin torkprocess med valstorkar från Christian Berner AB

2016-04-27
Semper förbättrar sin torkprocess med valstorkar från Christian Berner AB

Teknikhandelsföretaget Christian Berner AB, tillsammans med sin leverantör ANDRITZ Gouda, renoverar två valstorkar åt Semper i Götene till ett ordervärde av ca 4 miljoner kronor.

Vid tillverkning av barnmat ställs höga krav på hygien och enkel rengöring av utrustningen.

Valstorkarna uppfyller kraven och möjliggör en produkt som är lättlöslig vid beredning.

Semper har tre valstorkar och år 2012 renoverades en av dessa. Nu är det dags för de resterande två att uppgraderas. Efter renoveringen blir valstorken som ny och kan användas i många år till.

De stora valstrummorna renoveras på plats hos Semper för att slippa tunga och komplicerade lyft medan alla andra delar skickas till Gouda i Holland. I augusti är de åter i drift efter att ha varit ur produktion i sex veckor.
- För oss är det effektivt och hållbart att renovera istället för att investera i helt nya maskiner, säger Jörgen Thunholm, Platschef på Semper.

Valstorkteknik garanterar en produkt som är lättlöslig vid beredning och får en jämn och viskös konsistens.

- Under torkprocessen gelatiniseras stärkelsen i produkten vilket gör den lättsmält för barnet och den blir också lättlöslig då vatten eller mjölk tillsätts. Resultatet är en slät och lättrörd gröt som upplevs behaglig i barnets mun. Denna karaktäristiska egenskap som uppnås vid valstorkning är unik och kan inte åstadkommas med andra torkmetoder, berättar Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner AB.

Semper är den ledande aktören i Norden inom kategorierna barnmat och glutenfritt. I deras produktionsanläggning i Götene tillverkar de gröt, välling, modersmjölksersättning samt glutenfria mixer. Dessutom har de ett bageri i Falun där de bakar allt glutenfritt knäckebröd.

Christian Berner AB representerar ANDRITZ Gouda, som med mer än 100 års erfarenhet, konstruerar, tillverkar och säljer valstorkar, kylvalsar, ångskalare och termisk utrustning för livsmedels-, kemi- och miljöindustrin.

För ytterligare information kontakta:

Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner AB, tel +46 (0) 31-336 69 22 E-post: kurt.olofsson@christianberner.com, www.christianberner.se

TopContent: Link (7349)
Default.Master