M.M: NewsArchiveTemplate
NewsArchiveTemplate

Företagsnyheter

Christian Berner AB är leverantör till årets byggnad i Stockholm

2014-05-19
Christian Berner AB är leverantör till årets byggnad i Stockholm

Årets Stockholmsbyggnad blev Skagershuset i Årsta. Flerbostadshuset har ritats av OWC Arkitekter för Åke Sundvall Byggnads AB. Träbyggnaden har tillverkats av Moelven Byggmodul och fasaden i cederträ av Moelven Wood. Dom prefabricerade volymelementen producerades med stomljudsisolerande teknik utvecklad av Christian Berner AB. Rolf Calmstierna, produktchef Bygg på affärsområdet Vibrationsteknik säger: ”Vår metod med elastomererna SYLOMER® och SYLODYN® säkerställer hög ljudisolering i lätta konstruktioner. Byggsystem i trä har en viktig roll för framtiden och bidrar till en mer hållbar utveckling. Vi är mycket glada att förse träbyggnadsindustrin med rätt akustiska förutsättningar för att kunna producera flerfamiljshus i flera våningar."

Juryns kommentar: ”Med levande fasader av cederträ, hög detaljering och vacker skala visar bostadshuset hur en vacker stadsdel kan bli ännu bättre med nya samspel mellan det som är nytt och det som funnits där länge. ”Tävlingen är årligen återkommande och ger möjlighet att nominera och rösta fram stora som små byggnader i Stockholms stad: bostadshus, villor, kontor eller köpcentrum, inne i city likväl som i ytterstaden.

Tio finalister gallrades fram av en jury utifrån byggnadens estetik, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för staden.
"Skagershuset är ett fint exempel på hur ett nytt bostadshus kan uppnå hög kvalitet samtidigt som produktionstiden varit relativt snabb", säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) i ett pressmeddelande.

Bland juryns 10 finalister fanns allt från Tele 2 Arena till Strömkajens terminaler och Hornhuset.

För mer information, vänligen kontakta:

Rolf Calmstierna, Produktchef Bygg
031-33 66 935
rolf.calmstierna@christianberner.com

TopContent: Link (7349)
Default.Master