Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1
Terlet-Culiflex_1

Terlet Culiflex

Kontinuerlig kylare för livsmedelsprocesser

Från kall batchbearbetning till en snabb och effektiv kontinuerlig linje: Designad som en smart förlängning för en befintlig FrymaKoruma MaxxD® eller liknande bearbetning enhet tar den nya Terlet CuliFlex din såsproduktion till nästa nivå.

Med Terlet CuliFlex kan till exempel majonnästillverkare förvandla sin kalla batchbearbetning till en kontinuerlig linje. Medan fullfet (ca: 80%-ig) majonnäs bearbetas i den befintliga FrymaKoruma MaxxD® eller en liknande enhet, producerar den nya CuliFlex den nödvändiga stärkelselösningen (culi) med antingen värmesvällande stärkelse och/eller naturlig stärkelse. Båda produktströmmarna blandas sedan försiktigt samman för att erhålla högkvalitativ magonnäs med låg fetthalt i kontinuerlig produktion från 2,5 till 6 t/h.

Användningen av billigare värmesvällande stärkelse och naturlig stärkelse ger inte bara kostnadsbesparingar, utan möjliggör också produktion av rena Green Label-produkter, eftersom naturlig stärkelse inte anses vara en tillsats.

Dessutom har uppvärmning av stärkelsefasen en sekundär fördel: värmen som används för att gelatinisera stärkelsen är i huvudsak en pastöriseringsprocess som leder till bättre livsmedelssäkerhet.

Kontakta oss för mer information:

Peter Olofson
Peter Olofson
Säljchef, Processanläggningar
Pierre Ahlberg
Pierre Ahlberg
Teknisk innesäljare, Processanläggningar
  • Majonnäs
  • Ketchup
  • Kostnadsbesparingar
  • Möjlighet till Green Label och bättre livsmedelssäkerhet
  • Ökad flexibilitet tack vare möjlighet till ett bredare produktsortiment
  • Utmärkt produktkvalitet